Gogosi glazurate

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 2804 vizualizari

 

Ceva bunn,aromat si dulce..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 4 oua
  • sare(un varf de lingurita)
  • 150 ml miere de albine
  • Cateva cirese congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Se pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina.


Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ).


Ouale se amesteca cu mierea si untul topit se adauga drojdia,apoi faina si laptele treptat si se framanta bine pana iese un aluat mai maleabil.


Se lasa aluatul langa o sursa de caldura(aprox 1 h),dupa care se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru unde s-a uns bine cu ulei.


Ca sa iasa mai mari intindem foaia mai lata.


Cu un pahar am taiat formele,le-am mai lasat la crescut vreo 6-7 min,adaugam cate o cireasa fara sambur,pe care o infingem jumatate cu grija in aluat si imediat le prajim in uleiul incins.


Dupa ce s-au racit un pic am turnat pe fiecare cu o lingurita glazura roz(a iesit alb),preparata conform indicatiilor de pe plic ,dupa care cu cateva tuburi de colorant alimentar(ramas de la turtita dulce) am desenat pe fiecare inimioare





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Ina 1

22.02.2011, 08:25

ce frumuseti ai mai facut!

cismaru_nicoleta 1

24.02.2011, 00:15

Mena
Ina

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:40

ce dragutze sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert minciunele