Brioche

de Andreea Baraboi in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3400 vizualizari

 

Un desert reppede efectuat si devorat imediat !

 

INGREDIENTE

  • Faina 550 g
  • 15 g drojdie proaspata
  • 15 g sare
  • 60 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 350 g unt moale
  • 6 oua
  • Pt uns
  • 2 oua si 2 linguri de frisca lichida indulcita .
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche:

Intr-un bol cerneti faina unde adaugati zaharul , sarea si dojdia dizolvata in laptele caldut.

Incepem sa adaugam cate un ou pana terminam cele 6 oua si  framantam  bine, adaugam laptele si  continuom sa  framanta  dupa care adaugam untul  care este moale, sau poate fi lasat la temperatura camerei, nu neaparat topit, eu am taiat untul bucatele si am framantat pana ce sa incorporat incetul cu incetul in aluat. Framantam timp de 30 minute.

Odata terminat  framantatul  trebuie sa rezulte un aluat fraged si lucios.

Se lasa  la dospit timp de 1  h .

Se formeaza 7 bile  mai mari si 7 bilute  mici.

Se aseaza in  tava de copt cu hartie  de copt si se mai lasa la dospit inca 30 min.

Se ia bilutele mici si se aseaza peste bilele mari se ung cu ou si se da la cuptor preincalzit pt 30 min.

 Se  scot  se lasa sa se raceasca si se pot  face in felul urmator:

-se pot taia la mijloc si se pot unple cu cupe de inghetata.

-se pot pudra cu zahar pudra si se pot folosi ca un desert.

-se  pot unple cu nutella, marmelada, dulceata  ,etc.

TIPS-URI

1

Eu 3 brioche le-am umplut cu patratele de ciocolata si s-au devorat imediat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Madeleines simple (reteta video)