Placinta cu dovleac

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2009 | 43800 vizualizari

 

Este o placinta cu aluat fraged, se topeste in gura, tare buna!!

 

INGREDIENTE

  • un dovleac placintar
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 lingurita scortisoara
        Foi:
  • 1 pachet margarina (250g)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lingura otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Dovleacul se taie bucati, cu atentie! se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoarea cu ochiuri mari (sau mai rapid, se baga la robot). Se pune apoi intr-o cratita incapatoare, unsa cu putin ulei, ae adauga zaharul si se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se gusta, daca vreti mai dulce, mai adaugati zahar. La final se adauga scortisoara.


Foile: Se amesteca margarina moale cu uleiul, apa, otetul si sarea, apoi se pune faina. Eu am pus initial cam 400g, am framantat si apoi am adaugat treptat faina, pana nu s-a mai lipit aluatul de maini. Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Eu am folosit tava de aragaz, neunsa.


Se pune prima foaie, apoi compozitia de dovleac si cea da-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se baga tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, la foc mediu. Se lasa pana se rumeneste putin deasupra, cam 40-45 de minute, depinde de cuptor...


Se lasa placinta la racit in tava, apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Aceleasi foi pot si folosite si pentru placinta cu mere.

2

In compozitia de dovleac se mai poate adauga nuca prajita taiata cubulete.

3

In loc de margarina se poate folosi unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

lia maria 1

01.11.2010, 14:32

ador placinta astaeste grozav de gustoasa

Oana 1

02.11.2010, 12:14

Miam, e preferata mea

iri_iri 1

25.08.2012, 00:12

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers