Brioche cu crema de patiserie

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 6725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema de patiserie:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • Garnitura:
  • 100 gr pepite de ciocolata
  • 50 gr de stafide (eu nu am pus)
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit.


Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine.


Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald.


Se prepara crema astfel:Se pune intr-un vas laptele cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul si se pun pe foc.


Se amesteca bine pana devine o crema .Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.


Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta in forma dreptunghiulara cu ajutorul unui rulou de patiserie si se unge cu crema de patiserie obtinuta,apoi peste crema se pun pepitele de ciocolata si stafidele (eu nu am pus).


Se ruleaza si se taie in 7 bucati egale.


Acestea se pun intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.


Dupa ce a crescut se da forma (tava) la cuptor la 180°c pana se rumenesc frumos.


La final se pudreaza cu zahar pudra sau se poate unge cu un sirop sau un gem de caise.


Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Ligia Bxl 1

13.11.2015, 12:53

gaby gabytza

Gicuta69 1

25.01.2016, 14:00

VI 1

03.05.2018, 14:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de lamaie