Briose aperitiv/ Briose sarate

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 8094 vizualizari

 

Niste briose grozav de bune, preparate dupa o reteta preluata de la Simona72, bune la micul dejun sau de pus copiilor la scoala. Multumesc, Simo.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350 gr faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml iaurt
  • sare - 1/2 lingurita
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calda

Umplutura

  • 300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr sunca taiata cubulete
  • sare
  • chimen - optional

In plus - un ou batut

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv/ Briose sarate:

Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui, sau nu, sa mai adaugati apa calda.Trebuie sa obtineti un aluat ferm, elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Adaugati uleiul, putin cate putin, si framantati timp de 10 minute.

Acoperiti bolul cu un servet curat si-l lasati la loc cald pana-si dubleaza volumul.

Umplutura. Amestecati telemeaua rasa cu ouale, cascavalul, sunca, smantana, sarea . Omogenizati. Adaugati chimen dupa gust. Daca nu va place aroma chimenului puteti adauga putin marar.

Intindeti cu sucitorul o bucata de aluat pe masa infainata. Decupati cercuri, cu ajutorul unui pahar, si asezati cate 2-3 cercuri pe fundul formelor de briose unse cu ulei si presarate cu putina faina.

Puneti in mijloc, cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza, pana umpleti forma.

Cu o pensula ungeti suprafata brioselor cu ou batut.Lasati 10 minute la loc cald.

Dati la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv/ Briose sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Briose aperitiv/ Briose sarate-0
Briose aperitiv/ Briose sarate-1
Briose aperitiv/ Briose sarate-2

COMENTARII (34)

Ina

Ina 1

18.01.2014, 23:21

nu mi-ai oprit?

Geanina87

Geanina87 1

19.01.2014, 12:55

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.01.2014, 11:06

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!