Briose aperitiv/ Briose sarate

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2014 | 8468 vizualizari

 

Niste briose grozav de bune, preparate dupa o reteta preluata de la Simona72, bune la micul dejun sau de pus copiilor la scoala. Multumesc, Simo.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 350 gr faina
  • un ou
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr drojdie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml iaurt
  • sare - 1/2 lingurita
  • 1/2 lingurita zahar
  • apa calda

Umplutura

  • 300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • o lingura smantana
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr sunca taiata cubulete
  • sare
  • chimen - optional

In plus - un ou batut

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose aperitiv/ Briose sarate:

Cerneti faina intr-un bol. Puneti in vas oul, smantana, sarea, zaharul, drojdia faramata cu mana. Amestecati iaurtul cu smantana si incalziti-le usor. Adaugati peste faina si incepeti sa amestecati, omogenizand, apoi incepeti sa framantati. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui, sau nu, sa mai adaugati apa calda.Trebuie sa obtineti un aluat ferm, elastic, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Adaugati uleiul, putin cate putin, si framantati timp de 10 minute.


Acoperiti bolul cu un servet curat si-l lasati la loc cald pana-si dubleaza volumul.


Umplutura. Amestecati telemeaua rasa cu ouale, cascavalul, sunca, smantana, sarea . Omogenizati. Adaugati chimen dupa gust. Daca nu va place aroma chimenului puteti adauga putin marar.


Intindeti cu sucitorul o bucata de aluat pe masa infainata. Decupati cercuri, cu ajutorul unui pahar, si asezati cate 2-3 cercuri pe fundul formelor de briose unse cu ulei si presarate cu putina faina.


Puneti in mijloc, cu ajutorul unei lingurite, umplutura de branza, pana umpleti forma.


Cu o pensula ungeti suprafata brioselor cu ou batut.Lasati 10 minute la loc cald.


Dati la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv/ Briose sarate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ina 1

18.01.2014, 23:21

nu mi-ai oprit?

Geanina87 1

19.01.2014, 12:55

Bya Ralu 1

20.01.2014, 11:06

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu piept de pui si ciuperci