Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2013 | 4202 vizualizari

 

Aceste brioșe sunt perfecte pentru micul dejun.

 

INGREDIENTE

  • 75 grame făină de grâu
  • 2 linguri făină de porumb
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 roşii uscate la soare, scurse de ulei, tăiate în bucăţi mici
  • 3 felii de Prosciutto di Parma, fără grăsime, tăiate în bucăţi mici
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte degresat
  • 1 lingură chives proaspăt, tocat
  • 3 frunze de busuioc proaspăt, tocat
  • paprika
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma:

Făina de grâu se amestecă cu cea de porumb şi cu praful de copt şi se cerne. 

Oul se amestecă cu uleiul, laptele, sare şi piper. Se toarnă peste mixul de făină, se adaugă chives, busuiocul, roşiile şi Prosciutto şi se amestecă doar până devine omogen. 

Se ung 3 forme de brioşe cu ulei şi se toarnă compoziţia în fiecare.

Se gătesc la aburi, 8-10 minute, până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit câteva minute în forme, apoi se scot și se pudrează cu paprika.

Se consumă atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Pot fi gătite și la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe aperitiv cu roşii uscate la soare şi Prosciutto di Parma" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec si briose aperitiv