Briose cu banana si ciocolata

de nico15 in Prajituri, 25 Dec 2011 | 5136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de faina(100 g de faina alba si 50 g faina de migdale)
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt
  • 100 ml de lapte
  • 100 g de ciocolata menaj (topita)
  • 2 oua intregi
  • 3 banane
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingura de lichior de banane
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Dulceata de:merisoare, de portocale si quamqots    
  • Pentru décor:
  • Nuca de cocos(diferite culori)
  • Ornament colorat
  • Ornament de ciocolata,
  • Bombonele de ciocolata
  • Nuca  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banana si ciocolata:

Se vor freca ouale cu zaharul, pana acesta se va dizolva. Punem intr-un vas apa pentru bain-marie, iar deasupra asezam un alt vas care nu va trebui sa atinga apa din vasul de jos. Adaugam ciocolata pe care in prealabil au rupt-o in bucati mai mici sau am ras-o pe razatoare, de asemeni adaugam si untul taiat in cubulete mici, adaugam semintele de la pastaia de vanilie si lingura de lichior de banane. Dupa ce acestea se vor amesteca le dam in asteptare si lasam sa se raceasca.

Dupa ce am amestecat ouale cu zaharul, adaugam bananele pasate bine, faina (in care am adaugat si praful de copt stins cu zeama de lamaie) sare si faina de migdale si amestecam incet. Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata adaugam laptele la temperatura camerei, dupa care  punem aceasta compozitie peste compozitia cu faina si omogenizam, aeram compozitia prin miscari de jos in sus cu o spatula. Dupa care trecem la umplerea formelor de briose, aproximativ pe treisferturi, deoarece briosele vor mai creste datorita prafului de copt

Adaugam diferitele ornamente si dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Ar fi indicat ca in primele 10 minute sa nu umblati la cuptor.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spiralati