Briose cu banane si icing de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 654 vizualizari

 

Ador zmeura... :x .....
Voi???

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 2 oua
  • 2 banane coapte
  • 150 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr unt topit
  • 75 gr. ciocolata alba rasa sau taiata bucatele
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru iceing:

  • 1x 150 gr. zahar pudra + 3-4 linguri apa rece
  • 1x 150gr. zahar pudra + cca 15 bucati zmeura proaspata+ 1 lingura apa rece

Pentru decor:

  • zmeura proaspata
  • stelute albe din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si icing de zmeura:

Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului.


Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul.


Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Asezam in tava formele de silicon captusite cu hartiute de copt briose.


Umplem formele cu aluat, cca 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 minute (coacere cu ventilatie).


Facem testul cu scobitoarea, cand sunt coapte le scoatem din formele de ssilicon pe un gratar si le lasam la racit.


Iceingul il preparam separat (cel alb de cel roz): amestecam 150 gr. zahar pudra cu 3-4 linguri apa rece, obtinem o glazura alba pe care o vom intinde cu ajutorul unei pensule din silicon pe suprafata neacoperita cu hartie a brioselor.


Iceingul roz se prepara la fel doar ca reducem cantitatea de apa si o inlocuim cu zmeura proaspat zdrobita.


Peste stratul de glazura alba mai ungem un strat de glazura roz, punem in mijlocul fiecare briose cate o zmeura (spalata si zvantata bine de apa), presaram in jurul ei stelute albe din zahar si uitam de briose cca 2-3 ore, timp in care glazura se va intari si putem savura minunatiile roz super aromate ... :x


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si icing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

18.07.2015, 09:07

Ce bunaciuni!

Panacris 1

18.07.2015, 12:06

robert_badica 1

18.07.2015, 12:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici