Briose cu banane si icing de zmeura

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2015 | 2348 vizualizari

 

Ador zmeura... :x .....
Voi???

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 2 oua
  • 2 banane coapte
  • 150 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr unt topit
  • 75 gr. ciocolata alba rasa sau taiata bucatele
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru iceing:

  • 1x 150 gr. zahar pudra + 3-4 linguri apa rece
  • 1x 150gr. zahar pudra + cca 15 bucati zmeura proaspata+ 1 lingura apa rece

Pentru decor:

  • zmeura proaspata
  • stelute albe din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si icing de zmeura:

Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului.

Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul.

Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Asezam in tava formele de silicon captusite cu hartiute de copt briose.

Umplem formele cu aluat, cca 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 minute (coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, cand sunt coapte le scoatem din formele de ssilicon pe un gratar si le lasam la racit.

Iceingul il preparam separat (cel alb de cel roz): amestecam 150 gr. zahar pudra cu 3-4 linguri apa rece, obtinem o glazura alba pe care o vom intinde cu ajutorul unei pensule din silicon pe suprafata neacoperita cu hartie a brioselor.

Iceingul roz se prepara la fel doar ca reducem cantitatea de apa si o inlocuim cu zmeura proaspat zdrobita.

Peste stratul de glazura alba mai ungem un strat de glazura roz, punem in mijlocul fiecare briose cate o zmeura (spalata si zvantata bine de apa), presaram in jurul ei stelute albe din zahar si uitam de briose cca 2-3 ore, timp in care glazura se va intari si putem savura minunatiile roz super aromate ...  :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si icing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane si ciocolata