Placinta cu gem

de VERONICA2607 in Dulciuri, 12 Mar 2012 | 1386 vizualizari

 

De post.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 gr faina
  • 160 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • sare
  • umplutura:
  • 1-2 borcan gem
  • 100 gr nuci taiate
  • 2 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem:

Amestecam faina cu margarina si un praf de sare. Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat. Trei sferturi de aluat il intindem si-l asezam intr-o tava unsa cu margarina. Peste el punem gemul amestecat cu nuca taiata si zeama de lamaie, iar deasupra marul taiat felii. Intindem restul de aluat si-l taiem in fasii late de 2 cm. Le asezam peste umplutura incat sa obtinem un model de grila. Coacem la cuptor, la foc mediu 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

pt ca aluatul sa fie fraged il lasam la rece 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

bucatarimcudiana 1

13.03.2012, 11:05

buna,buna

MIUTA 1

13.03.2012, 12:38

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta Linzer cu prune si gem