Placinta cu gem

de VERONICA2607 in Dulciuri, 12 Mar 2012 | 1266 vizualizari

 

De post.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 gr faina
  • 160 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 ml apa
  • sare
  • umplutura:
  • 1-2 borcan gem
  • 100 gr nuci taiate
  • 2 mere
  • 1 lingura zeama de lamaie  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu gem:

Amestecam faina cu margarina si un praf de sare. Incorporam apa si zaharul vanilat si framantam un aluat bine legat. Trei sferturi de aluat il intindem si-l asezam intr-o tava unsa cu margarina. Peste el punem gemul amestecat cu nuca taiata si zeama de lamaie, iar deasupra marul taiat felii. Intindem restul de aluat si-l taiem in fasii late de 2 cm. Le asezam peste umplutura incat sa obtinem un model de grila. Coacem la cuptor, la foc mediu 35-40 minute.

 

TIPS-URI

1

pt ca aluatul sa fie fraged il lasam la rece 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

bucatarimcudiana 1

13.03.2012, 11:05

buna,buna

MIUTA 1

13.03.2012, 12:38

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)