Kringle Estonian

de Panacris in Dulciuri, 29 Sep 2013 | 1891 vizualizari

 

Ei, cu pași mici și repezi am ajuns la rețeta nr. 700 ;) Nici nu-mi vine să cred cum de am ajuns la un astfel de nr de rețete. ;) M-am tot gândit la ceva senzațional și spectaculos. Dar după cum știți rapiditatea și simplitatea, sunt principalele mele atuuri, nu puteam să vă aduc altceva. Miti, mulțumesc mult pentru inspirație! ;)

 

INGREDIENTE

  • lapte călduț 250 ml,
  • zahăr tos 2 linguri,
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată 1 bucată,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • unt topit 60 g,
  • pentru umplutură:
  • zahăr tos 6 linguri,
  • scorțișoară cca. 2 lingurițe,
  • cacao 2 lingurițe,
  • unt cca. 60 g.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringle Estonian:

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, ouăle bătute, sarea, zahărul, untul topit și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.


Aluatul obținut se împarte în două bucăți. Una dintre bucăți se întinde pe masa de lucru, într-un dreptunghi care să aibă grosimea de 1 cm. Între timp se amestecă untul cu zahărul tos, praful de cacao și scorțișoară, apoi se unge dreptunghiul cu 3/4 din compoziție. Se rulează apoi se taie de-a lungul ruladei obținute,apoi se împletesc cele două părți și se unesc, ca și o coroniță. Împletitura obținută se unge restul compozitiei și se coace cca. 25 de minute, la foc mediu în cuptorul preîncins.


Se procedează la fel și cea de-a doua bucată de aluat.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kringle Estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Sylvia 1

03.10.2013, 15:08

wow ce frumusete ai facut !!!!!!!!!!!!!!felicitari pentru reteta esti o enciclopedie !te admir

Panacris 1

03.10.2013, 17:21

Mulumesc Sylvia, pentru aprecieri și vizita pe pagina mea

Sylvia 1

03.10.2013, 19:48

cu mare drag !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui prajit

de xana 5

la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

la 13:37

Prajitura rasturnata cu mere

de Lau 9

la 13:24

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel