Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara

de cristeena20 in Dulciuri, 15 Apr 2014 | 1514 vizualizari

 

De multa vreme ma bate gandul sa incerc reteta asta de cozonac . Am vazut retetele voastre de pe site si aseara am pus mana si am incercat. A iesit perfect..aromat si delicios!!!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • putina sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 30 gr unt moale
  • 1/2 cub de drojdie

Umplutura:

  • 60 gr unt ,
  • 3-4 linguri zahar,
  • putina scortisoara ,
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara:

 Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida)  si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se desprinde de pe peretii vasului (ca 10 minute). Presaram cu putina faina si acoperim vasul cu un prosop. Am luat d ela Mititina ideea geniala de a acoperi vasul cu un prosop umed si am pus la loc cald, ferit de curent.

 Dupa cca 40 minute aluatul a crescut frumos, l-am pus pe masa de lucru presarata cu faina si am intins intr-o foaie dreptunghiulara mai subtire.

 Amestecam untul moale cu cacao, zahar  si scortisoara, am uns foaia si am rulat. Cu cutitul am taiat in doua le lungime sulul si am impletit cu grija. Se face coronita .

Se unge cu putin unt topit cu zahar si scortisoara si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Se lasa pana devine rumen deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-0
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-1
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-2
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-3
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-4
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-5
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-6
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara-7

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

15.04.2014, 21:49

Mmmm ce bun

T I M E A

T I M E A 1

15.04.2014, 22:54

Rux

Rux 1

15.04.2014, 23:17

Excelent! Nu l-am probat pana acum...dar ma tot bate gandul! Ti-ai iesit grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!