Desert de gris cu lapte si fructe de padure

de adnia in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 2838 vizualizari

 

Orice parinte a pregatit macar o data in viata celebrul gris cu lapte pentru cei mici, nu-i asa? Si ce bucurie sa vezi cat e de apreciat ...ce gust minunat are, in ciuda simplitatii sale: clar, e reteta consacrata a copilariei, nu-i asa? Dar ce te faci cand esti adult si te incearca nostalgia clipelor de altadata? Categoric, te duci in bucatarie si prepari minunatia asta care aduna toata familia in jurul mesei:) Si bineinteles, fiecare portie de gris cu lapte are povestea ei!:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 ml lapte dulce
  • 125 g gris
  • zahar, dupa gust
  • 1 lingura extract de vanilie (eu l-am facut in casa)
  • 1 praf anason
  • 1 praf scortisoara
  • putin unt pentru uns tava
  • zmeura proaspata,

pentru decor

  • 1 lingura dulceata de afine/ fructe de soc/mure
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de gris cu lapte si fructe de padure:


Mod de preparare:



Laptele se pune la fiert la foc mic. Se adauga 3-4 linguri zahar, iar cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, in ploaie si amestecand continuu cu un tel. Se fierbe in continuare, pana cand grisul se umfla si a absorbit tot laptele, iar compozitia s-a ingrosat bine. Se adauga extractul de vanilie si se amesteca. Se potriveste de zahar, daca mai este cazul, apoi se toarna fierbinte intr-o tava de chec unsa cu putin unt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se lasa cca 15-20 minute la foc moale. Se lasa la racit, apoi se rastoarna pe un platou. Se decoreaza cu dulceata de fructe de padure si zmeura proaspata. Se serveste rece,portionata in feliute.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de gris cu lapte si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

simona72 1

22.09.2013, 08:56

Grozav, plin de arome!!!

Corinuta 1

22.09.2013, 15:12

Love it!

adnia 1

22.09.2013, 22:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si zahar caramel