Reteta de preparare a papanasilor fierti

de simona72 in Dulciuri, 1 Mar 2014 | 4800 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Este prima oara cand fac acesti papanasi fierti. Reteta o am din caietul meu si cum tot eram chittita sa fac papanasi am zis sa-i incerc si in felul acesta. Sunt mai dietetici decat cei prajiti, dar buni...insa nu la fel ca si cei prajiti...

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 gr branza dulce (Pilos am folosit eu)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri gris
  • 3-4 linguri zahar brut
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura unt
  • 200 gr smantana
  • pt servit: frisca si dulceata de afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti:

Reteta de preparare a papanasilor


Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga cate un ou in timp ce mixam. Adaugam un praf de sare, coaja rasa de lamaie si treptat punem cate o lingura de gris in timp ce amestecam in tot aluatul. Ne iasa un aluat care seamana cu cel pentru galuste.


Intre timp punem apa la fiert, iar cand aceasta clocoteste, scufundam o lingura in apa fiarta si punem cate o lingura de aluat in apa care fierbe. Dupa fiecare papanas pus in apa, scufundam lingura in apa fierbinte. Le lasam sa fiarba 12-15 minute.


Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu unt. Desfacem smantana in cateva linguri de lapte si o punem peste papanasi. Dam tava la cuptorul incins la 160-170 grade pentru 15 minute. Servim papanasii calzi cu dulceata de afine si cateva moate de frisca.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

in reteta mea erau scrise doar 4 linguri de gris, eu am mai adaugat gris pana compozitia a ajuns la consistenat galustelor si aluatul nu curgea

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laura_n 1

02.03.2014, 14:06

hai ca dau o raita pe la tine ca sa mananc

Ubulika 1

02.03.2014, 19:51

si euuuuu

gaby_duceag 1

01.05.2014, 20:44

ce frumos arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici