French toast - Friganele

de Corinuta in Dulciuri, 10 Sep 2013 | 5935 vizualizari

 

Un mic dejun dulce si imbietor, french toastul facut cum trebuie este crocant la exterior, moale la interior, aromat si bun!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 felii de paine toast
  • 2 oua
  • 1-2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 4-6 linguri lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • un praf de sare
  • 2 linguri unt si 2 linguri ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA French toast - Friganele:

Se incalzaste tigaia in care vom pune ueiul si untul pentru prajit.

Se amesteca bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat,praful de sare, laptele, coaja de lamaie si scortisoara.

Se inmoaie feliile de paine in amestecul obtinut si se prajesc la foc potrivit pana devin rumene pe ambele parti.

Se scot pe un prosop de hartie, dupa care se taie in doua pe diagonala si se servesc.

Se pot pudra cu zahar praf sau scortisoara, se pot servi cu miere de albine sau sirop de artar sau, de ce nu cu frisca si fructe. Yammiiii!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in compozitia de oua 1-2 linguri cognac si un praf de nucsoara

Daca ti-a placut reteta noastra "French toast - Friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

French toast - Friganele-0
French toast - Friganele-1
French toast - Friganele-2
French toast - Friganele-3
French toast - Friganele-4
French toast - Friganele-5
French toast - Friganele-6

COMENTARII (46)

Corinuta

Corinuta 1

11.09.2013, 15:55

Bune, bune Rocsi!

Corinuta

Corinuta 1

11.09.2013, 15:55

Asa e Cleme, multumesc!

babi5

babi5 1

05.11.2013, 12:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!