Prajitura cu crema de lapte si cocos

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 2247 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 670 ml de lapte
  • 70 g amidon de porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 70 g ciocolata neagra cu crema de cocos
  • 2 linguri cacao
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 100 g nuca de cocos pentru lapte

Glazura:

  • 1 ciocolata cu crema de caramel (100 g)
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lapte si cocos:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt.


Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.


Crema:




Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.


Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Restul de la pte, 570 ml il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.


Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand crema de lapte.


Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2, umplem prajitura cu crema de lapte.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasato si nuca de cocos.


Prajitura se pune in frigider.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

24.02.2014, 12:14

Delicios!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:35

Raluca57 1

18.06.2017, 18:02

Ce fac cu acel cocos fiert in lapte? nu il mai folosesc? multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca cu nuca de cocos