Prajitura cu crema de lapte si cocos

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 2746 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 670 ml de lapte
  • 70 g amidon de porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 70 g ciocolata neagra cu crema de cocos
  • 2 linguri cacao
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 100 g nuca de cocos pentru lapte

Glazura:

  • 1 ciocolata cu crema de caramel (100 g)
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lapte si cocos:

Blat:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, , faina si praful de copt.


Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.


Crema:




Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.


Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Restul de la pte, 570 ml il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.


Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam pe rand crema de lapte.


Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2, umplem prajitura cu crema de lapte.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasato si nuca de cocos.


Prajitura se pune in frigider.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings 1

24.02.2014, 12:14

Delicios!

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:35

Raluca57 1

18.06.2017, 18:02

Ce fac cu acel cocos fiert in lapte? nu il mai folosesc? multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de lapte