Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 28 Oct 2013 | 3065 vizualizari

 

Briose cookerite cu ocazia Petrecerii de Halloween. Voi cum petreceti de Halloween? As zice sa incepeti cu niste briose ;)

 

INGREDIENTE

  • - 300 grame faina alba;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/4 lingurita sare de mare;
  • - 2 oua de casa;
  • - 3 banane coapte, zdrobite;
  • - coaja de la o portocala;
  • - zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml);
  • - 150 grame zahar brut;
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 90 grame unt la temperatura camerei;
  • - 70 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
  • - 30 grame ciocolata amaruie decor.
  • Pentru glazura:
  • - 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei);
  • - 175 grame zahar pudra;
  • - un praf de sare;
  • - 1 picatura esenta de portocale;
  • - 20 ml zeama de portocale;
  • - 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu
  • - bomboane colorate de decor.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale:

Mod de pregatire briose:


1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.


2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.


3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele.


4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.


5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.


Mod de pregatire glazura de portocale:


1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.


2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.


3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.


4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.


5. Se decoreaza cu bomboane colorate.


6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.


7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.


8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

monik80 1

21.03.2015, 07:50

noiinbucatarie 1

26.10.2016, 22:23

Aletta 1

26.10.2016, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29