Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 28 Oct 2013 | 3233 vizualizari

 

Briose cookerite cu ocazia Petrecerii de Halloween. Voi cum petreceti de Halloween? As zice sa incepeti cu niste briose ;)

 

INGREDIENTE

  • - 300 grame faina alba;
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1/4 lingurita sare de mare;
  • - 2 oua de casa;
  • - 3 banane coapte, zdrobite;
  • - coaja de la o portocala;
  • - zeama si pulpa de la o jumatate de portocala (cam 25 ml);
  • - 150 grame zahar brut;
  • - 1 lingurita extract de vanilie;
  • - 90 grame unt la temperatura camerei;
  • - 70 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame nuci macadamia tocate marunt;
  • - 30 grame ciocolata amaruie decor.
  • Pentru glazura:
  • - 250 grame unt 82% grasime (la temperatura camerei);
  • - 175 grame zahar pudra;
  • - un praf de sare;
  • - 1 picatura esenta de portocale;
  • - 20 ml zeama de portocale;
  • - 2-3 picaturi colorant (gel) portocaliu
  • - bomboane colorate de decor.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale:

Mod de pregatire briose:


1. Untul se bate cu zaharul si extractul de vanilie, apoi se amesteca cu bananele zdrobite cu furculita.


2. Ouale se bat cu mixerul peste care se adauga crema de unt.


3. Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si bicarbonatul de sodiu, mixand pana se omogenizeaza ingredientele.


4. Se adauga iaurtul si zeama de portocale si se mixeaza in continuare.


5. Se toaca nucile macadamia cu cutitul si se incorporeaza in blat.


Mod de pregatire glazura de portocale:


1. Se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si sarea pentru 4-5 minute.


2. Se adauga treptat esenta de portocale si sucul.


3. Se coloreaza cu 2-3 picaturi de colorant gel portocaliu. Se mixeaza pana se distribuie culoarea uniform.


4. Cu ajutorul unui pos, se pune glazura deasupra brioselor.


5. Se decoreaza cu bomboane colorate.


6. Blatul se pune in formele pentru briose, cate o lingura (de inghetata) si jumatate.


7. Se presara deasupra cu ornamente de ciocolata.


8. Tava se introduce in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.


9. Se lasa la racit pe un gratar inainte de a se decora cu glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si nuci macadamia cu glazura de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

monik80 1

21.03.2015, 07:50

noiinbucatarie 1

26.10.2016, 22:23

Aletta 1

26.10.2016, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)