Alba ca zapada

de mary993 in Prajituri, 2 Aug 2013 | 9185 vizualizari

 

Aceasta e reteta de la scumpa mea mama..azi mi-am propus sa o gatesc pentru ca e sfarsit de saptamana;)este foarte ieftina si destul de rapida..eu am facut-o in reprize asta multumita copilasului meu;)

 

INGREDIENTE

PENTRU FOI:

  • 2 oua
  • 150gr zahar
  • 50gr unt
  • 3lg miere de albine
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde

PENTRU CREMA:

  • 200ml lapte
  • 2 lg gris
  • 200gr unt\margarina
  • 200gr zahar pudra
  • 2\3 felii de lamaie
  • 1lg zahar vanilat
  • gem de caise,portocala,ginger..la placere
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

PENTRU FOI :


Se framanta ouale,zaharul,untul,mierea,laptele,praful de copt cu faina pana ce aluatul e potrivit nici tare si nici prea moale..


Se imparte in 4 si se cocfoi pe dosul tavii..(am am pus dedesubt hartie ptr copt)


Foile se fac in mai putin de 8min la 220°.


PENTRU CREMA :


200ml lapte se pun pe foc,se lasa la fiert apoi se pune grisul si se mai lasa la fiert timp de 3 min.Se pune deoparte la racit


Deoparte se freaca untul cu zaharul pudra,zaharul vanilat sau vanilie si se storc 3-4 felii de lamaie.(eu am pus mai mult pentru ca imi place ca sa se simta in crema gustul ei )


Cand e laptele si grisul rece se pune untul frecat cu zaharul,lamaia,vanilia impreuna..


Apoi se pune foaie-gem-crema-foaie-gem-crema..


Deasupra se pune zahar pudra.se lasa la rece cel putin 3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

22.09.2013, 14:07

Bine ai sosit!

laura2002 1

22.09.2013, 18:00

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:40

foarte buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie