Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci

de Panacris in Dulciuri, 12 Iul 2015 | 1680 vizualizari

 

No, am ajuns la rețeta nr. 950 ;) Din ce în ce mai greu :d Vroiam ceva rapid, simplu, fără foaie de copt, că tocmai s-a gătat :D și am găsit bunăciunile astea pe pagina Laurei, by Laura, Lorra sau ByLaura ;) http://www.bucataras.ro/retete/briose-cu-cacao-66252.html, citit și făcut ;) Super faine, mulțumesc pentru inspirație, erau de prea mult timp pe lista de așteptare ;)

 

INGREDIENTE

  • ouă 4 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • zahăr vanilinat și rom de la LIDL,
  • ulei de rapiță 150 ml,
  • lapte 50 ml,
  • sare iodată 1/2 linguriță,
  • praf de copt 1 plic,
  • făină albă 000 nule 250 g,
  • cacao neagră Dr Oteker 50 g,
  • zeamă de la 1/2 lămâie
  • Pentru topping:
  • doi iepurași din ciocolată ce încă n-au expirat, cca. 100 g,
  • smântână lichidă 2-3 linguri,
  • nuci cca. 10 bucăți.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci:

Ouăle se amestecă energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt, stins cu zeamă de lămâie și cacaoa, se adaugă la amestecul de ouă. Se continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează


toate ingredinetele și se obține un amestec omogen. În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, apoi se ăun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.


Între timp se topește ciocolata pe baie de aburi, cu 2-3 linguri de smântână lichidă. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu glazură de ciocolată, fulgi și miez de nucă. spor și poftă bună! ;)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Panacris 1

13.07.2015, 20:57

Mia de rețete e cam departe, că e din ce în ce mai complicat Darrrrr, vine ea vacanța ))

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:42

foarte bune! sunt perfecte!

Xandrinne 1

17.07.2015, 10:50


La cat mai multe retete!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,nuci si scortisoara