Briose cu cascaval

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2010 | 3067 vizualizari

 

un aperitiv gustos si aspectuos

 

INGREDIENTE

pt.umplutura:

  • 1-2 oua mari,
  • 150 g cascaval,
  • 50 g branza sarata
  • 4- 5 masline negre pt.decor

pt.aluat:

aprox 400 g faina,

aprox 200 g unt,

un galbenus si un praf de sare.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cascaval:

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute.

Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp .

Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu cascaval si branza razuita si se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca.

Pentru un efect mai ''artistic'' eu le-am facut tot din aluatul sarat si o impletitura pe margine rasucind bucatele de aluat ca atunci cand faceti covrigei.

 

 

TIPS-URI

1

umplutura sarata se poate face in multe variante, puteti folosi si alte ingrediente gen mezeluri sau ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

04.07.2010, 23:39

eu ciupesc intai impletitura stiu ca e mai crocanta , merge

vanilla 1

05.07.2010, 09:11

inscriema si pe mine pentru o portie

epurasha2bb 1

05.07.2010, 21:30

fetelor sunteti tare simpatice!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V