Briose cu ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 1059 vizualizari

 

Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g făină albă de grâu
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolată
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu cacao
  • 100 g unt
  • Câteva picături cu suc de lămâie
  • Esenţe după gust: păstaie de vanilie/zahar vanilat/rom etc.

Pentru decor: ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.


Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.


Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.


Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.


Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.


Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.


Se servesc cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 09:50

delicioase!

Camelya 1

21.12.2015, 10:34

Yamii, ce imi plac briosele. Ce delicioase sunt cele preparate de tine.

Dya Daniela Andrei 1

21.12.2015, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos