Briose cu ciocolata

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 3818 vizualizari

 

Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250 g făină albă de grâu
  • 2 linguri cu fulgi de ciocolată
  • 150 gr zahăr
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 ou mare
  • Un praf de sare
  • Un plic cu praf de copt

Pentru cremă:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu cacao
  • 100 g unt
  • Câteva picături cu suc de lămâie
  • Esenţe după gust: păstaie de vanilie/zahar vanilat/rom etc.

Pentru decor: ornamente

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata:

Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.

Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.

Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.

Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.

Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.

Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere