Briose cu ciocolata si zmeura

de Panacris in Dulciuri, 2 Noi 2015 | 875 vizualizari

 

O rețetă dintr-o carte de bază, de prăjitureală, ce o am încă din tumultoasa tinerețe petrecută în Germania ;) Simplă, bună și tare gustoasăăăăă ;) Spor și poftă bună! P.S. Poze de final, pe repede înainte ;)

 

INGREDIENTE

  • Unt grăsime 65% 200 g,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Făină albă 400 g,
  • Praf de copt Dr. Oetker 1 pliculeț,
  • Zahăr vanilinat Burbon Dr. Oetker 1 pliculeț,
  • Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
  • Ciocolată neagră 200 g.
  • PENTRU UMPLUTURĂ:
  • Zmeură proaspătă sau congelată cca. 100 g.
  • PENTRU ORNAT:
  • Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic,
  • Bombonele colorate Dr. Oetker.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si zmeura:

Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.


Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează. Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.


Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.


Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple fiecare formă cca. ¾ , apoi se pune 3-4 fructe de zmeură. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.


Glazura de ciocolată se topește în cuptorul cu microunde sau într-un ibric cu apă clocotită, apoi se toarnă după gustul fiecăruia peste brioșele calde și se decorează cu bombonele.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:54

super delicioase!

Rocsi 1

03.11.2015, 18:55

Mmm, vreau si eu!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Desert cheescake cu fructe de padure