Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

de Rocsi in Prajituri, 9 Iul 2013 | 2385 vizualizari

 

Am sosit cu niste briose pufoase, cu o crema de mascarpone si aroma de lime. Daca ati sti voi ce bunatate a iesit...

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 350 gr zahar
  • 500-520 gr faina
  • 15 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
  • cirese
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lime
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cirese, crema mascarpone si lime:

Briosele:


Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la temperatura camerei) le separam, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o crema deschisa la culoare. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le incoporam peste galbenusuri. Punem uleiul in fir subtire si mixam mereu la viteza mica, apoi esenta, coaja rasa de lime si laptele. Incoporam praful de copt si faina, treptat, pana obtinem o compozitie de consistenta checului. Intr-o tava de briose punem hartiute si le umplem pe 3/4 cu compozitia de mai sus.


Deasupra punem cirese si le introducem in cuptorul incins. Le lasam la copt 25-30 de minute, pana devin aurii (facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate). Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca bine. Din aceasta cantitate am obtinut 26 de briose.


Crema:


Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, apoi il aromatizam cu esenta de vanilie si coaja rasa de lime. Cu ajutorul unui ornator facem floricele de mascarpone pe briose.


Le dam putin la rece si servim. Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese, crema mascarpone si lime" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

10.07.2013, 22:05

Xana multumesc

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 20:58

Superbe, trebuie incercate!

Rocsi 1

14.07.2013, 21:21

Multumesc mult Daria

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rotite NuSi