Briose cu crema de branza

de ema9 in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 420 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de ceva dulce si am facut repede niste briose ca oricum nu aveam nevoie de ceva special de cumparat pentru prepararea lor. Ciresele pe care le aveam in casa erau pentru prepararea unor cokteil-uri nu pentru prajitura.....dar au numai bune....de data asta :)

 

INGREDIENTE

Pentru briose:
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g unt topit
  • 100 ml smantana
  • 4 oua si 1 galbenus
Pentru umplutura :
  • 250 g crema mascarpone
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 albus de ou
  • 18 cirese/visine (congelate/proaspete/din compot)
Pentru decor :
  • 100 g ciocolata alba
  • ornamente din zahar/zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de branza:

Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.


Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si usoare pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.


Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga branza mascarpone si se amesteca bine.


Se pregatesc tavile pentru briose,asezandu-se cosulete de hartie sau se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Compozitia pentru aluat si cea pentru branza se pun separat in 2 sprituri cu deschizatura mare.Se pune in fiecare forma un strat de aproximativ 1 cm din compozitia de aluat,apoi se pune in mod egal compozitia pentru umplutura.In fiecare forma se pune cate o cireasa,apoi se adauga din nou compozitia pentru aluat,acoperind astfel umplutura.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 de minute.


Dupa ce se racesc se orneaza dupa preferinta.Eu am topit 100 g ciocolata alba cu care am uns suprafata brioselor,apoi am pus ornamente din zahar.


Sunt minunate!

 

TIPS-URI

1

Cateva fructe se pot zdrobi si se pot amesteca cu crema pentru umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Gicuta69 1

07.12.2015, 19:06

Rocsi 1

07.12.2015, 20:59

Mmmm...

MotanLaOale 1

11.12.2015, 12:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ciocolata si ghimbir