Briose cu crema de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 11 Apr 2011 | 6391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 100 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Incinge cuptorul la 180˚C.


Pentru crema, pune pe foc frisca cu ciocolata, lasandu-le pana cand ciocolata se topeste iar amestecul se omogenizeaza. Pune sosul de ciocolata la rece pentru 2-3 ore.


Pentru briose, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte, ciocolata amaruie topita si esenta de rom. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul obtinut in forme de silicon pentru briose sau in tavi de briose tapetate cu foi de copt. Da briosele la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.


Bate compozitia cu ciocolata si frisca pana cand devine crema, aprox. 4-6 minute.


Taie cate un capacel din fiecare briosa. Umpla briosele cu cate 1-2 lingurite de crema apoi acopera cu capacelele taiate. Poti decora briosele cu frisca alba sau colorata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laylalala 1

05.05.2011, 21:24

din pacate inca sunt prea tanara sa am dar peste cativa ani cu siguranta imi voi deschide una

adry88 1

31.05.2011, 21:38

superbe

gyorgy 1

13.10.2013, 23:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure