Briose cu crema de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 11 Apr 2011 | 6076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 100 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 80 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Incinge cuptorul la 180˚C.


Pentru crema, pune pe foc frisca cu ciocolata, lasandu-le pana cand ciocolata se topeste iar amestecul se omogenizeaza. Pune sosul de ciocolata la rece pentru 2-3 ore.


Pentru briose, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte, ciocolata amaruie topita si esenta de rom. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul obtinut in forme de silicon pentru briose sau in tavi de briose tapetate cu foi de copt. Da briosele la copt 20-25 minute. Lasa briosele sa se raceasca complet.


Bate compozitia cu ciocolata si frisca pana cand devine crema, aprox. 4-6 minute.


Taie cate un capacel din fiecare briosa. Umpla briosele cu cate 1-2 lingurite de crema apoi acopera cu capacelele taiate. Poti decora briosele cu frisca alba sau colorata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

laylalala 1

05.05.2011, 21:24

din pacate inca sunt prea tanara sa am dar peste cativa ani cu siguranta imi voi deschide una

adry88 1

31.05.2011, 21:38

superbe

gyorgy 1

13.10.2013, 23:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
BRIOSE NEGRESE