Briose cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 5 Noi 2015 | 5474 vizualizari

 

La cererea copiilor am facut aceste briose ornate cu crema de ciocolata si bombonele, deliciul lor, mai ales ca au tinut neaparat sa-si orneze fiecare briosa.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 80 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • bombonele ornament
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora.

Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi se toarna laptele. Se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. 

Se pregatesc formele pentru briose. Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma doar pe trei sferturi. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii. Se scot din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca. 

Se scoate crema de la rece, se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare. 

Se orneaza in functie de imaginatie fiecare briosa cu crema de ciocolata si cu bombonele de ornament deasupra. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de crema de ciocolata se poate folosi doar frisca sau o crema de branza, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului