Briose cu crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 5 Noi 2015 | 1538 vizualizari

 

La cererea copiilor am facut aceste briose ornate cu crema de ciocolata si bombonele, deliciul lor, mai ales ca au tinut neaparat sa-si orneze fiecare briosa.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 100 g unt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 oua
  • 80 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • bombonele ornament
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata:

Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora.


Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi se toarna laptele. Se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.


Se pregatesc formele pentru briose. Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma doar pe trei sferturi. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii. Se scot din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca.


Se scoate crema de la rece, se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.


Se orneaza in functie de imaginatie fiecare briosa cu crema de ciocolata si cu bombonele de ornament deasupra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de crema de ciocolata se poate folosi doar frisca sau o crema de branza, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mirela0911 1

06.11.2015, 12:11

Mulțumesc, Daniela!

Catalina L 1

06.11.2015, 20:28

mirela0911 1

07.11.2015, 11:02

Mulțumesc, Catalina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca