Briose cu crema de ciocolata alba

de ionela84 in Prajituri, 10 Iul 2014 | 3366 vizualizari

 

Scuzati absenta dragi bucatarasi>:D< am adus prajituri ca sa ma revansez :D

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 6oua
  • 200 g zahar
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • 2lg cacao
  • 250 g faina
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt

Pt crema de ciocolata

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba

Pt decor:

  • 100 g ciocolata neagra
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata alba:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc,adaugam iaurtul si mixam bine,apoi uleiul si ciocolata topitaamestecand bine .

Punem faina  si cacaoa in ploaie ,praful de copt si amestecam bine,la final adaugam esenta de rom.

Pregatim formele de briose,le umplem pe 3 sferturi si le dam la cuptorul preincalzit pt aprox 20 min,sau pentru siguranta pana trec testul cu scobitoarea :))

Pentru crema de ciocolata alba:

Punem frisca lichida intr-un vas la foc mic,cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba si amestecam pana se topeste( Atentie! Frisca nu trebuie sa fiarba) lasam la rece pentru cateva ore si apoi mixam pana se intareste

Ornam  briosele cu crema de ciocolata si le decoram cu capsuni si ciocolata neagra!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu portocale