Briose cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 10 Iun 2014 | 1028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema cu gust de lamaie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • bombonele colorate
  • inimioare de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de lamaie:

Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.


Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt.


Ungem forme de silicon cu putin ulei.


Turnam compozitia in forme.


Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.


Crema de lamaie: punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.


Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.


Dam crema la frigider pana se racesc briosele.


Le ornam apoi cu crema si decoram cu bombonele colorate si inimioare de ciocolata.


Dam la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga cacao in aluat.

2

Putem adauga fructe uscate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:38

Mihaela

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:38

Multumesc Laura!

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:39

Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise