Briose cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 10 Iun 2014 | 1288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema cu gust de lamaie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • bombonele colorate
  • inimioare de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de lamaie:

Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.


Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt.


Ungem forme de silicon cu putin ulei.


Turnam compozitia in forme.


Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.


Crema de lamaie: punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.


Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.


Dam crema la frigider pana se racesc briosele.


Le ornam apoi cu crema si decoram cu bombonele colorate si inimioare de ciocolata.


Dam la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga cacao in aluat.

2

Putem adauga fructe uscate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:38

Mihaela

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:38

Multumesc Laura!

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 15:39

Lau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata