Eclere

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Mai 2013 | 6838 vizualizari

 

Am decis sa fac drept surpriza pentru sot , caruia ii plac tare mult!

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 50 gr unt
  • 125 ml apa
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 oua

CREMA:

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 ml frisca

GLAZURA

  • 50 ml frisca
  • 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

ALUATUL:


Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.


Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.


Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit( foc mai mare) cam 25-30 min.


Se scot pe gratar si se lasa la racit, iar apoi se taie in doua.


CREMA:


100 ml lapte, cu zaharul si esenta de vanilie se pun pe foc , amidonul se dizolva in laptele ramas, iar cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca se toarna amidonul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase si se lasa la racit.


Frisca se bate si se incorporeaza in crema rece.


Se pune crema pe o parte de ecler , se acopera cu cealalta parte si se glazureaza.


GLAZURA:


Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza si se glazureaza eclerele.


POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta cu amidon se poate folosi budinca de vanilie din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Dea_Dea 1

11.05.2013, 23:08

Aoloo multumesc pentru garantat bucataras.ro

nadea68 1

08.09.2013, 11:45

Lau 1

08.09.2013, 11:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si frisca