Briose cu crema de unt

de scortisoara in Prajituri, 6 Noi 2012 | 7117 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de Halloween, dar abia acum i-a venit randul:) sunf foarte pufoase si cu crema de deasupra nu mai zic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut
  • Crema de unt
  • 250 g de unt moale
  • 3-4 cani (cups) de zahar pudra
  • colorant
  • pana la 4 linguri de lapte sau frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de unt:

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala.

Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina  pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in parti egale in fiecare forma si dam la copt pentru 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Pentru crema: batem untul cu mixerul cateva minute apoi adaugam cele 3 cani de zahar pudra la viteza mica. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugam vanilie si 2 linguri de lapte si batem 3 minute . Daca crema este prea moale se adauga mai mult zahar pudra pana devine buna de spritat sau daca e prea tare mai adaugam putin lapte.(Daca vreti adaugati si colorant, eu am facut asta pentru ca de... a fost Halloween:)))

Dupa ce briosele sunt racite spritam crema pe ele , le presaram cu bombonele si voila!

TIPS-URI

1

Crema de unt nu e necesara, se poate inlocui cu ciocolata topita, frisca sau alte creme sau chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:39

alba_zori 1

05.03.2013, 09:26

un cupcake minunat,si super delicios

diana_k 1

07.03.2013, 21:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori