Briose cu crema de unt

de scortisoara in Prajituri, 6 Noi 2012 | 3138 vizualizari

 

Reteta asta am facut-o de Halloween, dar abia acum i-a venit randul:) sunf foarte pufoase si cu crema de deasupra nu mai zic...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 280 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 250 ml lapte batut
  • Crema de unt
  • 250 g de unt moale
  • 3-4 cani (cups) de zahar pudra
  • colorant
  • pana la 4 linguri de lapte sau frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de unt:

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala.


Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in parti egale in fiecare forma si dam la copt pentru 20-25 de minute sau pana trec testul scobitorii.


Pentru crema: batem untul cu mixerul cateva minute apoi adaugam cele 3 cani de zahar pudra la viteza mica. Dupa ce zaharul s-a incorporat adaugam vanilie si 2 linguri de lapte si batem 3 minute . Daca crema este prea moale se adauga mai mult zahar pudra pana devine buna de spritat sau daca e prea tare mai adaugam putin lapte.(Daca vreti adaugati si colorant, eu am facut asta pentru ca de... a fost Halloween:)))


Dupa ce briosele sunt racite spritam crema pe ele , le presaram cu bombonele si voila!

 

TIPS-URI

1

Crema de unt nu e necesara, se poate inlocui cu ciocolata topita, frisca sau alte creme sau chiar deloc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:39

alba_zori 1

05.03.2013, 09:26

un cupcake minunat,si super delicios

diana_k 1

07.03.2013, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vişine (reţetă de post)