Briose cu crema de vanilie si zmeura

de papabundetot in Prajituri, 2 Sep 2013 | 4031 vizualizari

 

Briose fac mereu,deja am spus cat le ador si desi am multe retete,incerc mereu sa fac ceva diferit cu alt look si al gust ca ele sa fie minunate de fiecare data.Saptamana aceasta chiar nu imi propusesem sa fac briose dar,am cumparat o revista cu retete culinare si acolo erau aceste briose cu crema de vanilie si zmeura si…desi niciodata pana acum nu s-a intamplat ca o reteta executata de mine in tocmai asa cum e ea scrisa sa fie pe placul meu,am zis sa mai incerc totusi odata cu crema de vanilie :) …data viitoare voi face crema in stilul meu…atat spun.Eu am recunoscut mereu ca am altfel de gusturi,asta ca sa nu zic ca sunt ciudata cand e vorba de mancare.Cred din ce in ce mai tare ca intr-o alta viata sigur am trait intr-o tara asiatica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina alba
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de vanilie si zmeura:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.

Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi 

Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.

Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Capuccino cupcakes