Briose cu crema de vanilie si zmeura

de papabundetot in Prajituri, 2 Sep 2013 | 2221 vizualizari

 

Briose fac mereu,deja am spus cat le ador si desi am multe retete,incerc mereu sa fac ceva diferit cu alt look si al gust ca ele sa fie minunate de fiecare data.Saptamana aceasta chiar nu imi propusesem sa fac briose dar,am cumparat o revista cu retete culinare si acolo erau aceste briose cu crema de vanilie si zmeura si…desi niciodata pana acum nu s-a intamplat ca o reteta executata de mine in tocmai asa cum e ea scrisa sa fie pe placul meu,am zis sa mai incerc totusi odata cu crema de vanilie :) …data viitoare voi face crema in stilul meu…atat spun.Eu am recunoscut mereu ca am altfel de gusturi,asta ca sa nu zic ca sunt ciudata cand e vorba de mancare.Cred din ce in ce mai tare ca intr-o alta viata sigur am trait intr-o tara asiatica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose am folosit:
  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 2 praf de copt
  • 200 gr zahar tos
  • 3 zahar vanilat
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina alba
  • sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de vanilie si zmeura:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.


Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).Am asezat prima data in forma cate o lingura de aluat,am pus o zmeura in mijloc si iarasi o lingura de aluat pentru ca briosele sa aiba aceeasi aroma de zmeura si in interior.


Intre timp m-am ocupat de crema care desi este foarte simpla, stiu ca place multora aroma de vanilie…eu recunosc ca am alte gusturi


Intr-un castron am batut untul cu mixerul pana cand el a devenit pufos,am adaugat apoi putin cate putin zaharul pudra,cate o lingura de lapte si am continuat sa amestec,am adaugat si vanilia,am omogenizat tot amestecul si l-am dat la frigider.


Dupa ce briosele s-au racit complet am pus pe fiecare briosa un strat de crema de vanilie si am decorat cu zmeura proaspata.Delicios!!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

03.09.2013, 18:48

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:44

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:18

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate de ovaz