Rulada cu gem de gutui

de Lily_Musat in Prajituri, 16 Mar 2011 | 2741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 grame faina,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 25 de grame de unt,
  • 1 lingura de ulei,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • o esenta de rom,
  • doua lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita de sare, gem de gutui
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si framantati pana cand aluatul face basici si se desprinde de pe degete. Trebuie sa-l lasati intr-un loc calduros 40 de minute sa creasca. Intindeti aluatul pe blatul de lucru, deasupra puneti gemul de gutui sau de care aveti ( e ok si marmelada) si rulati. Puneti rulada in tava unsa in prealabil cu putin ulei, cu marginea in jos, sa nu se desprinda la copt. Mai lasati sa creasca la loc caldut inca 30 de minute. Dupa ce a crescut, ungeti rulada cu ou batut, iar deasupra puneti zahar brun sau normal. Eu am copt-o la 150 de grade, pe primul gratar, timp de 45 de minute

 

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti de la cuptor o inveliti cu un prosopel si o lasati cam 10 minute, sa se inmoaie coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

deyutzky 1

16.03.2011, 13:57

LUK 1

16.03.2011, 22:47

super

adry88 1

03.06.2011, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte