Rulada cu gem de gutui

de Lily_Musat in Prajituri, 16 Mar 2011 | 2433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-500 grame faina,
  • 20 g drojdie proaspata,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 25 de grame de unt,
  • 1 lingura de ulei,
  • 1 pachet de zahar vanilat,
  • o esenta de rom,
  • doua lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita de sare, gem de gutui
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de gutui:

Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si framantati pana cand aluatul face basici si se desprinde de pe degete. Trebuie sa-l lasati intr-un loc calduros 40 de minute sa creasca. Intindeti aluatul pe blatul de lucru, deasupra puneti gemul de gutui sau de care aveti ( e ok si marmelada) si rulati. Puneti rulada in tava unsa in prealabil cu putin ulei, cu marginea in jos, sa nu se desprinda la copt. Mai lasati sa creasca la loc caldut inca 30 de minute. Dupa ce a crescut, ungeti rulada cu ou batut, iar deasupra puneti zahar brun sau normal. Eu am copt-o la 150 de grade, pe primul gratar, timp de 45 de minute

 

TIPS-URI

1

Dupa ce o scoateti de la cuptor o inveliti cu un prosopel si o lasati cam 10 minute, sa se inmoaie coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

deyutzky 1

16.03.2011, 13:57

LUK 1

16.03.2011, 22:47

super

adry88 1

03.06.2011, 11:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuite si nuca de cocos