Briose cu masline si ardei

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2013 | 5490 vizualizari

 

Le-am vazut la Sara&Miki unde putem gasi cele mai frumoase si gustoase aperitive si nu numai. Aceste briose aperitiv sunt minunate pentru micul dejun servite simple langa o cana de ceai sau cafea sau cu un cascaval, mezel, etc.
Am intervenit cu mici modificari asupra retetei originale, dar rezultatul a fost unul multumitor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 50 gr unt
  • 70 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 90 gr masline negre
  • 50 gr ardei rosu
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou amestecat cu o lingurita lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu masline si ardei:

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu.


Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.


Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.


Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.


Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina.


Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.


Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu masline si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

T I M E A 1

08.02.2013, 12:15

Bine ai venit Cris

RuxyRux 1

09.02.2013, 22:30

Faine tare Timea!

T I M E A 1

09.02.2013, 23:36

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei cu branza si hering