Briose cu mere

de cccris in Prajituri, 3 Mar 2010 | 2485 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • citeva bucatele de ciocolata  
  • 2 mere  
  • 1/2 lingurita scortisoara  
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere:

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos.


Intr-un castron se topeste ciocolata, se lasa putin la racit si se adauga peste ea scortisoara si jumatate din compozitia de oua si se amesteca usor pina la omogenizare.


Se curata merele, se taie feliute mici si subtiri.


Se aseaza hirtiutele in forma de briose.


Se pune cite o lingura din compozitia alba in fiecare forma, se adauga citeva bucatele de mere si se acopera cu o lingura sau cit incape din compozitia de ciocolata.


Se pun in cuptorul incalzit la 180 grade 20-30min pina se rumenesc si trec testul scobitorii.


Se scot din tava si se lasa la racit pe un gratar.


Dintr-un albus am facut glazura adaugind o lingurita de lamiie si zahar pudra pina am ajuns la consistenta dorita. Ar fi trebuit sa pun mai mult zahar, dar nu mai aveam chef. Am adaugat si ceva colorant ca doar am cumparat si trebuia facut testul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bunica 1

04.03.2010, 15:19

Cand le-am vazut prima data am crezut ca sunt ciupercute. Foarte frumoase si gustoase. N-am facut niciodata cu mere in interior, dar nu e tarziu sa invat

gospodinadecriza 1

04.03.2010, 15:48

si cu scortisoara!

cccris 1

04.03.2010, 21:26

nu mai poftiti ca nu mai sint iar trebuie sa fac ceva dulce Toata ziua imi storc creierii ce sa fac sa ii multumesc pe toti, mama lor de gusturi
merci de aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Ecler