Placinta greceasca ( adaptata)

de alilianaa in Prajituri, 8 Sep 2014 | 1469 vizualizari

 

Am pastrat denumirea originala data de Motan, dar am denumit-o adaptata pentru ca am folosit alt tip de iaurt si ulei.... o reteta EXCELENTA ...multumesc Vladimir....am ochit-o mai demult, dar i-a venit randul abia acum...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi placinta ( 400 g)
  • 2 cutii de iaurt 6%, Napolact a cate 175 g
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt
  • Sirop: 6 linguri zahar, 500 ml apa, o lamaie ( coaja si zeama)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca ( adaptata):

Foile dezghetate se rup bucatele si se lasa de-o parte. Intr-un bol mai generos, punem ouale, zaharul si le mixam. Adaugam smantana, zaharul vanilat, si praful de copt si omogenizam, de asemenea adaugam uleiul si amestecam. La final incorporam foile de aluat rupte bucatele. Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt si tapetata cu faina, turnam compozitia de mai sus. Se pune in cuptorul preincalzit pentru cca 30 minute.


Intre timp pregatim siropul. Intr-o cratita cu fundul mai gros punem la caramelizat 6 linguri zahar; cand a capatat culoarea caramelului, punem coaja de lamaie taiata fasii si apa cu grija ( atentie la abur!!!). Oprim focul si lasam la topit. In sirop adaugam si zeama de la lamaie. Cand prajitura este gata, se adauga siropul peste ea si se da la rece.


Pofta buna, ca-i super!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca ( adaptata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

09.09.2014, 09:52

Este fascinanta reteta asta. Tot am zis ca trebuie sa o fac si eu, urmeza

dantes 1

09.09.2014, 10:32

Interesanta,trebuie incerata!

Lavinia 1

09.09.2014, 12:14

trebuie sa o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide