Placinta-floare cu mac

de Corinuta in Prajituri, 13 Oct 2013 | 14710 vizualizari

 

O sa radeti poate dar m-am pornit sa fac baigli cu mac....apoi am constatat ca nu am destul unt, desi l-am pus pe lista de cumparaturi :)) Cum necum, baigli s-a transformat in placinta asta minunata pe care ne-a adus-o pe sait Claudita! Multumesc Clau, tare buna a iesit mai ales cu aceasta umplutura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 125 g mac
  • 75 g zahar
  • 70 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta-floare cu mac:

Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut.

Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit in loc caldut circa o ora.

Intre timp se pregateste umplutura: se pun la fiert laptele cu zaharul, se adauga macul si se fierbe putin amestecand mereu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga coaja de lamaie si vanilia, apoi se lasa la racit.

Se imparte aluatul in doua parti egale pe care le intindem cu sucitorul in forme rotunde de marimea tavii. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt o foaie de aluat, se intinde umplutura pe ea, iar deasupra de pune cealalta foaie. Lipim cu grija marginile, iar in mijloc punem o canita si presam. Din mijloc spre margini incepem sa taiem cu un cutit foarte ascutit raze groase cam de un deget. Luam apoi fiecare felie taiata si o rasucim de trei ori.

Lasam sa mai creasca putin placinta in loc caldut, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte si se da la cuptor pentru aprox. 40 de minute.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

in functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa mai aveti nevoie de 3-4 linguri de faina ca aluatul sa nu fie prea moale

2

in compozitia umpluturii mai puteti adauga un pumn de stafide inmuiate in rom

3

eu am facut intr-o tava cu 26 cm diametru, daca aveti tava mare va trebui sa dublati cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta-floare cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trandafirul Negru