Briose cu mere acrisoare

de laylalala in Mancare copii, 1 Oct 2010 | 6765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt, topit
  • 200 ml iaurt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 190 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300-400 gr mere acrisoare, curatate si taiate cubulete 
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu mere acrisoare:

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose.
Intr-o cratita pe foc potrivit pune merele cu 150 ml apa si lasa-le sa fiarba acoperite 5 minute pana cand incep sa se inmoaie.Scurge merele fierte de apa si pune-le deoparte.
Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza untul topit, apoi iaurtul si esenta vanilie.Inglobeaza ingredientele uscate in cele lichide apoi adauga merele fierte si amesteca.
Pune cate 2 linguri de aluat in fiecare loc pentru briosa.Da briosele la copt 20-25 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere acrisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deliciul copiilor