Brioșe cu mere si nuci

de Antonia_Mindru in Prajituri, 10 Mai 2014 | 1287 vizualizari

 

M-am gândit să fac niște brioșe. Sper să vă placă. E o rețetă destul de simplă și ușoară și aștept părerile voastre.
POFTĂ BUNĂ!

 

INGREDIENTE

  • 500g faină;
  • 1/2 cană de nuci tocate(sau sparte in mână);
  • 2 plicuri praf de copt;
  • 1-2 linguri de scorțișoară(după gust);
  • un praf de sare;
  • 250 g zahăr;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • aproximativ 2 căni de apa minerală;
  • 35 ml de ulei;
  • 1 măr;
  • 1/2 de ciocolată de oricare(dar fara cremă).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioșe cu mere si nuci:

Într-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi uleiul și amestecăm până se omogenizează.


Pregătim celelalte ingrediente: mărul îl tăiem cubulețe medii(nici prea mici, nici prea mari); ciocolata o tăiem tot cubulețe, iar nucile tocate sau sparte in mână. Aceste ingrediente le punem separat în niște cănițe pentru că le vom adăuga ulterior în forme, și nu în compoziție.


Se pune în forme puțină compoziție după care se pune câte puțin din fiecare(ciocolata, nucile si mărul) apoi se mai pune puțină compoziție în forme, după care se pune în coptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.


Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.


Recomand formele de brioșe din silicon, sunt foarte practice și de ajutor.


Eu n-am avut altfel de ciocolată și am folosit ciocolățele mici ca în imagine, dar nu contează de care folosiți.


 

TIPS-URI

1

mărul tocat îl puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze;

2

apa minerala o puteți pune după ochi ca să nu iasă compoziția prea lichidă sau prea tare;

3

pentru o culoare mai inchisă și pentru aromă puteți pune și cacao(eu am pus);

4

brioșele pot fi scoase din cuptor după ce trec testul cu scobitoarea;

5

practic e ca un sandwich in formă: compoziție+mărul, nucile și ciocolata+compoziție;

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.05.2014, 19:34

Bine ai venit

- TABITA - 1

23.05.2014, 01:07

Ce aratoase si frumoase! Bine ai venit!

Antonia_Mindru 1

23.05.2014, 14:17

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cupcakes (reteta video)