Briose cu nuca si crema de vanilie

de laylalala in Prajituri, 26 Iul 2011 | 3374 vizualizari

 

Mi-am dorit sa fac niste briose simple, mai clasice fara ingrediente “pretentioase”. Dup ace le-am copt, le-am lasat sa se raceasca apoi le-am ornate cu crema. Mi-am amintit ca mai am niste flori din pasta de zahar ramase asa ca le-am folosit pentru a face briosele mai dragute. Sper sa va placa (frate-meu le-a “topit” )

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 50 ml lapte
  • 50 ml vermouth
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 90 gr faina
  • 60 gr nuca macinata fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt
  • 150-200 gr zahar  pudra (dupa gust)
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr crema de branza
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si crema de vanilie:


Incinge cuptorul la 180°C.


Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana isi maresc volumul.Incorporeaza apoi uleiul urmat de lapte,vermouth si vanilie. Amesteca faina cu nuca si praful de copt apoi inglobeaza in compozitia precedenta. Imparte aluatul in forme de briose (tava sau forme de silicon) si da la copt 25-35 minute apoi lasa sa se raceasca complet.


Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine crema. Adauga esenta de vanilia, galbenusurile si crema de branza apoi amesteca bine pana la omogenizare. Da crema la rece 20-30 minute.


Decoreaza briosele cu crema.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adry88 1

11.08.2011, 22:01

foarte frumoase

alinutzika 1

26.08.2011, 15:30

ce briose dragute.....

Angelina_Elena 1

23.09.2011, 22:25

foarte dragute briosele tale si foarte delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si cafea (walnuts and coffee cake or anti gloom cake)