Briose cu nuca si merisoare

de Valclaudia in Prajituri, 15 Mar 2015 | 1693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 albusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 250 gr. zahar pudra
  • 150 gr. nuca macinata
  • 8 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. merisoare deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul. Incorporam apoi usor, ajutandu-ne de o lingur de lemn, 3/4 din cantitatea de albusuri spuma si faina in ploaie.


Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam formele din silicon in tava, in fiecare forma introducem cate o hartiuta de briosa, umplem formele pena la jumatate cu amestecul obtinut.


Peste spuma ramasa adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma. Peste aluatul din formele de silicon adaugam cate o lingurita de spuma cu nuca. Peste spuma presaram merisoare deshidratate si dam apoi tava la cuptor pana trec briosele testul cu scobitoarea.


Le scoatem apoi din cuptor si din forme, le lasam la racorit si servim.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

geoline 1

15.03.2015, 23:25

vreau si eu una!

monik80 1

17.03.2015, 17:50

mirela0911 1

26.03.2015, 11:36

Ai facut multe, am de unde ma servi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu ciocolata si frisca