Briose cu nuca si merisoare

de Valclaudia in Prajituri, 15 Mar 2015 | 1882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 albusuri
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 250 gr. zahar pudra
  • 150 gr. nuca macinata
  • 8 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. merisoare deshidratate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuca si merisoare:

Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul. Incorporam apoi usor, ajutandu-ne de o lingur de lemn, 3/4 din cantitatea de albusuri spuma si faina in ploaie.

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Asezam formele din silicon in tava, in fiecare forma introducem cate o hartiuta de briosa, umplem formele pena la jumatate cu amestecul obtinut.

Peste spuma ramasa adaugam nuca macinata, amestecam usor sa nu se lase spuma. Peste aluatul din formele de silicon adaugam cate o lingurita de spuma cu nuca. Peste spuma presaram merisoare deshidratate si dam apoi tava la cuptor pana trec briosele testul cu scobitoarea.

Le scoatem apoi din cuptor si din forme, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 600 lei
3599.99 lei
2999.99 lei

COMENTARII (10)

geoline 1

15.03.2015, 23:25

vreau si eu una!

monik80 1

17.03.2015, 17:50

mirela0911 1

26.03.2015, 11:36

Ai facut multe, am de unde ma servi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si dulceata de prune