Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 25 Feb 2013 | 5346 vizualizari

 

Aveam niste albusuri prin congelator si am zis sa le folosesc ca sa mai fac ordine pe acolo. Cum am vazut la Vladimir rulada cu blat din albusuri si mi-a placut cum arata, am zis sa incerc si eu. A iesit ceva bun, fin si aromat.Multumesc pentru reteta de blat Vladimir!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 5 linguri branza de vaci
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • fructe de padure
  • ciocolata cu lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure:

Blatul:


Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si pe cel cu pastai de vanilie. La final adaugam faina, grisul in ploaie si mixam usor. Tapetam o tava mai mare cu hartei de copt (eu mi-am achizitionat recent de la Lidl o foita cu strat antiaderent ce poate fi folosita in loc de hartie de copt). Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins. Lasam cam 20 de minute blatul la copt, il scoatem cand este gata din cuptor si il desprindem de pe foaie. Il rulam usor apoi il infasuram intr-un prosop de bucatarie umed sau in foaia pe care a fost copt (eu am ales varianta a 2 a.) si il lasam sa se raceasca.


Crema:


Intr-un bol punem mascarponele, branza si le mixam bine. Adaugam treptat zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.


Dupa ce blatul s-a racit, il deasfacem cu grija sa nu se rupa. Punem peste el crema, pe care o intindem uniform cu o paleta de silicon, iar deasupra asezam din loc in loc fructe de padure.


Rulam cat mai strans si invelim desertul intr-o folie alimentara. Dam la frigider putin, apoi putem felia si servi. Deasupra turnam putina ciocolata topita.


Un desert usor de preparat dar foarte bun!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Rocsi 1

20.11.2013, 12:09

Multumesc Iri

RuxyRux 1

20.11.2013, 12:12

Minunata

Rocsi 1

20.11.2013, 21:40

Ruxy multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura