Briose cu nuci pralinate

de katty in Dulciuri, 24 Feb 2017 | 592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 2 oua
  • 280 ml iaurt
  • 2 -3 linguri nuci pralinate (100 gr nuci, 100 gr zahar)
  • Crema:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1-2 linguri nuci pralinate
  •  

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuci pralinate:

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata, punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il rupem in bucati mai mici si il macinam.


Pentru briose, amestecam ingredientele solide intr-un vas. Mixam bine oul cu ingredientele lichide si le turnam peste cele solide. Adaugam si 2 linguri nuci pralinate macinate si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Turnam compozitia in 12 forme de briose si le dam la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii. Scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit pana facem crema. Pentru crema, punem albusurile cu zaharul si un praf de sare intr-un castron. Asezam castronul la bain-marie si amestecam pana zaharul se topeste si amestecul este fierbinte. Dam jos castronul si mixam compozitia pana se raceste. Cand bezeaua s-a racit, incepem sa adaugam untul rece taiat cubulete, pe rand, pana crema devine onctoasa. Adaugam cacaua. Cu un pos, punem crema pe briose. Deasupra presaram nucile pralinate oprite. Dam briosele la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

26.02.2017, 12:52

Waw!!!

mirela0911 1

26.02.2017, 15:49

Delicioase!

Valclaudia 1

17.04.2017, 06:44

sunt tare frumusele

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata