Cozonac cu nuca

de adry88 in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 2167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • ulei pentru framantat
  • UMPLUTURA
  • 1 cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT:


Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de zahar si se amesteca se acopera si se lasa 10 minute. Se bat galbenusurile si se adauga in mijlocul fainii, se adauga si restul ingredientelor in afara de lapte. Adaugam maiaua dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. La urma framantam cu ulei si lasam la dospit cca 1 ora.


UMPLUTURA:


se bat albusurile amestecate cu zahar. adaugam nucile macinate, cacao, esenta de rom. Coca se imparte 4 (am tavi micute). Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara si se unge cu crema. Se adauga bucati de rahat si se ruleaza. Intindem alta foaie procedam ca la prima si rulam dupa care le impletim pe amandoua. Asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Procedam la fel pana terminam. Acoperim tava si o mai lasam cca 20 min sa creasca, dam tava la cuptorul incalzit cca 45 min la foc mediu.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

13.04.2012, 22:20

delicios!!

iri_iri 1

14.04.2012, 00:11

mmmmm,asa cum imi place

Maria68 1

15.04.2012, 17:40

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza fara aluat