Basbousa

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 946 vizualizari

 

O prajitura desprinsa de pe taramurile Orientului si al minunatei Seherezada....iti desfata si-ti incanta pana in strafunduri toate simturile...cu o aroma de neegalat, invaluita-n parfum de trandafiri si flori de portocal cu note de lamaie, lime si vanilie delicioasa, este o dulce minune, acest desert de vis......si daca descrierea va cucereste, va invit la savurat, am tava plina!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr gris
  • 75 gr. fulgi de cocos
  • 200 gr iaurt( 10%)
  • 200 gr unt topit
  • vanilie extract( sau ce doriti)
  • 30 gr alune de padure( sau migdale)

Sirop:

  • 330 gr zahar
  • 250 ml apa
  • zeama de la o lamaie ( sau combinata cu lime)
  • 2 linguri apa de flori de trandafiri
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • decor: coaja de lime, de lamaie, alune, migdale, fulgi de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Basbousa:

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare:


Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta nisipoasa.


Se unge forma cu unt ( eu am avut o forma rotunda Delimano ceramica), se asaza pasta si se preseaza usor, apoi se niveleaza cu o spatula.


Se taie cu un cutit pana jos la baza, in foma dorita, (eu am facut romburi ), am adaugat si alune( sau puneti migdale decojite) si se lasa 15 minute la odihnit.


Se incinge cuptorul la 190 de grade si se coace prajitura 20 sau 25 de minute( sau pana se rumeneste frumos).


Intre timp preparam siropul, punem apa, zaharul intr-un vas la foc mic si cand da in clocot adaugam si esentele, vanilia, apa de flori de portocal si cea de trandafiri. Fierbem timp de cinci minute si racim imediat scufundand vasul intr-un alt vas cu apa rece.


Cand este gata scoatem tava si turnam siropul rece imediat.


Este de preferat sa raciti bine prajitura inainte sa o aduceti pe platou.


Decorati basbousa dupa preferinta cu fulgi de cocos, coaja de lime, lamaie, fistic, alune...cu ce va inspira.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Basbousa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:53

Corinuta 1

17.11.2015, 12:40

Ce bunatate aromata! M-a cucerit reteta inca de la introducere As gusta cu drag o felie, dar nu cred ca mai ai, daca gasesc ingredientele astea deosebite o sa-mi fac

RuxyRux 1

20.11.2015, 23:07

Multumeeeeesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Basbousa (reteta video)