Conuri umplute cu mere caramelizate

de Catalina L in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 905 vizualizari

 

Am folosit 1 rulou de foietaj pentru 12 cornete, mi-a ramas si am facut 4 trandafiri- reteta urmatoare

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de foietaj

Pentru merele caramelizate:

  • 4 mere
  • 50 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahar brun
  • 40 gr unt

Pentru crema:

  • 100 gr mascarpone
  • 125 gr smantana lichida
  • 1 lingurita.zahăr pudră
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conuri umplute cu mere caramelizate:

Pregăti merele caramelizate:


Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.


Adaugati untul si amestecati.


Puneti merele și gatiti 8-10 minute pentru a reduce lichidul lasat.

Am rezervat un pic de lichid caramelizat înr-un castronel pentru decor și pentru a evita ca merele sa fiarba prea tare si sa devina piure. Merele trebuie sa fie bine colorate si caramelizate. Lasati sa se raceasca.


Pregătiți crema:


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam zaharul pudra, crema de mascarpone, zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Păstrați la rece.


Pregătiți conurile:


Măriti foaia de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.

Tăiați fâșii de aproximativ 1,5 cm lățime - 12 fâșii pentru 12 conuri. Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile.


Înfășurați benzile de aluat în jurul lor. Coaceți timp de 15 minute la 180 ° C . Intoarceti-le la jumătate de timp. Scoateți din cuptor și se demuleaza ușor - am stricat 2 :)) . Lasati să se răcească complet.


Se amestecă crema cu merele caramelizate.

Umpleti conurile cu crema si dati la rece.


Cu aluatul rămas am făcut 4 trandafiri- vezi aici


Poftă bună !!!!!!

 

TIPS-URI

1

Ungeti cu unt si presarati cu faina conurile in metal

Daca ti-a placut reteta noastra "Conuri umplute cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Catalina L 1

27.05.2015, 17:12

multumesc la toti

Rocsi 1

27.05.2015, 19:27

Grozav de bune

tarasmariana 1

28.05.2015, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piscoturi cu crema de mascarpone