Briose cu piersici caramelizate

de papabundetot in Prajituri, 3 Iul 2013 | 1083 vizualizari

 

Daca a fost zi de piata si m-am delectat cu o inghetata facuta in casa,mi-au ramas galbenusurile de la inghetata si trebuia sa fac ceva cu ele :) plus ca in piata am mai gasit si niste fructe...ciudate as spune si anume piersici altoite cu smochin...un fel de strutocamila asa... :)

Mi-a venit ideea bineanteles de briose ca tot sunt preferatele mele si eu ador sa le fac in feluri diferite,la fel le-am facut si pe acestea un pic diferite decat briosa clasica ca mod de preparare al aluatului ma refer.La briosa clasica eu pun toate ingredientele umede,apoi cele uscate si gata...aici am luat-o treptat :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 6 galbenusuri (ramase de la inghetata)
  • 200 gr zahar tos
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 8-9 linguri de lapte rece
  • 2 plicuri praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu piersici caramelizate:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Separat am taiat bucati acele piersici altoite cu smochin si intr-o tigaie am pus zahar...la ochi asa nu foarte mult...70-80 gr l-am lasat la caramelizat putin,apoi am adaugat si fructele,am amestecat si am mai adaugat cam 60 ml vin rosu si am lasat pe foc sa scada.

La sfarsit am decorat briosele cu piersicile caramelizate .

Pofta mare!

 

COMENTARII (17)

Rocsi

Rocsi 1

03.07.2013, 19:54

Ce bine ar merge langa un ceai

gaby_duceag

gaby_duceag 1

03.07.2013, 23:09

frumusele!

lilik

lilik 1

04.07.2013, 11:52

tare bune..si mie imi plac mult briosele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!