Prajitura Excelent

de Lorra in Prajituri, 6 Dec 2011 | 14809 vizualizari

 

Cu adevarat un gust excelent :)))

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri  faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lg apa
  • 50 gr cacao
  • 2 esente rom
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Foile :


Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se omogenizeaza cu zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, apoi se adauga faina. Se imparte aluatul in jumate si se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit pt 10-15 min, la foc potrivit.


Crema :


Se amesteca ouale, zaharul si apa si se pun la fiert pe baie de aburi, cand incep sa fiarba, se adauga cacaoa, se amesteca bine si se lasa la racit. Se adauga margarina si la final esentele de rom.


Glazura :


Ciocolata si laptele se pun pe baie de aburi si se amesteca bine pana ce ciocolata se topeste.



Asamblare :


Foaia se taie in 3 bucati egale si peste fiecare punem 4-5 linguri de crema. O foaie, un rand de crema, inca o foaie..si tot asa.Peste ultima foaie se toarna uniform glazura de ciocolata. Se da prajitura la frigider pentru cel putin o ora.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lorra 1

14.07.2013, 22:23

Gabriela T 1

14.07.2013, 23:54

Multumesc pt reteta,am bagat-o la seif

Lorra 1

15.07.2013, 11:55

Gabriela, ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata