Prajitura Excelent

de Lorra in Prajituri, 6 Dec 2011 | 14074 vizualizari

 

Cu adevarat un gust excelent :)))

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri  faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Crema
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lg apa
  • 50 gr cacao
  • 2 esente rom
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Foile :


Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se omogenizeaza cu zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, apoi se adauga faina. Se imparte aluatul in jumate si se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit pt 10-15 min, la foc potrivit.


Crema :


Se amesteca ouale, zaharul si apa si se pun la fiert pe baie de aburi, cand incep sa fiarba, se adauga cacaoa, se amesteca bine si se lasa la racit. Se adauga margarina si la final esentele de rom.


Glazura :


Ciocolata si laptele se pun pe baie de aburi si se amesteca bine pana ce ciocolata se topeste.



Asamblare :


Foaia se taie in 3 bucati egale si peste fiecare punem 4-5 linguri de crema. O foaie, un rand de crema, inca o foaie..si tot asa.Peste ultima foaie se toarna uniform glazura de ciocolata. Se da prajitura la frigider pentru cel putin o ora.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lorra 1

14.07.2013, 22:23

Gabriela T 1

14.07.2013, 23:54

Multumesc pt reteta,am bagat-o la seif

Lorra 1

15.07.2013, 11:55

Gabriela, ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina