Briose cu portocala si ciocolata

de mikidaniro in Prajituri, 16 Feb 2012 | 2481 vizualizari

 

Aceste briose se pot servi simple,cu toping de ciocolata deasupra sau cu crema de care va place.Eu am preferat sa le fac simple pentru pachetelul piticei.

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  •  200g faina 
  • 150g zahar
  •  50 ml ulei 
  • 1 portocala 
  • 75g ciocolata amaruie 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  •  un praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si ciocolata:

Portocala o spalam si o dam pe razatoare mica,doar partea portocalie,nu si cea alba,apoi o stoarcem. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana ouale isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare,iar la sfarsit adaugam zeama de la portocala.


In alt vas punem faina,praful de copt,sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina,amestecand usor cu un tel sau o paleta pana se omogenizeaza.La sfarsit adaugam coaja de portocala si ciocolata amestecand de 2-3 ori usor,doar cat sa omogenizam compozitia.


Punem compozitia in forme de briose si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min.sau pana trece testul scobitorii.Cand sunt gata le scoatem din forma si le punem pe un gratar sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mikidaniro 1

16.02.2012, 20:40

Multumesc feteIor!

rely_chis 1

18.02.2012, 18:36

Sunt ffff bune sau cum zic nepotelele mele "sunt delicioase"

mikidaniro 1

18.02.2012, 19:04

Ma bucur ca Ie-au pIacut nepoteIeIor,copii sunt ceI mai aprig critic,ceI putin Ia mine asa este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu nuca si gem