Carmelita de Valentine's day

de Anastasia in Prajituri, 14 Feb 2010 | 5174 vizualizari

 

trandafirul l-am primit dimineata cand am deschis ochii de la iubirea mea :)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt
  • 2 pahare faina ( 200 ml. paharul )
  • 2 pahare fulgi de ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • 1 pahar  miez de  nuci 
  • 200gr. ciocolata amaruie
  • 200 ml. frisca 23% grasime
  • 75 gr. zahar
  • 1 lingura de miere de albini
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carmelita de Valentine's day:

Preparare aluat:



Untul topit se amesteca cu zaharul, sarea, praful de copt, faina si fulgii de ovaz



Acest aluat se imparte in trei parti , doua parti de aluat se tapeteaza cu degetele, repartizandul uniform intr-o tava cu diametrul de 23~26 cm. asternuta cu hartie de copt si se da la cuptorul preaincalzit pentru 10 minute la 160 de grade Celsius



Intre timp preparati sosul de ciocolata



Preparare sos:



Se pune la topit zaharul intr-o cratita cu o lingura de frisca pana apar bule la suprafata si o mai lasati putin circa un minut la foc mic,apoi adaugati restul de frisca si ciocolata faramitata in bucatelese lasa la foc mic, amestecand in continou pana la topirea completa a ciocolatei , o luati de pe foc si o amestecati putin ca sa se mai raceasca



Dupa 10 minute se scoate din cuptor tava si se acopera prajitura cu un strat de sos



Peste sos se presara nucile faramitate cu ajutorul unui citor sau se piseaza in piua



Peste nuci se presara aluatul ramas



Se da prajitura la cuptor si se lasa sa se coaca inca 30~35 de minute la 160 de grade Celsius



Se lasa se se raceasca complet apoi se portioneaza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carmelita de Valentine's day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adry88 1

11.05.2011, 15:26

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:45

deyutzky 1

15.04.2012, 23:56

frumos si trandafirul frumoasa si prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Cozonac