Briose cu portocala si nuca de cocos

de laura_n in Prajituri, 31 Ian 2014 | 4791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1 praf copt
  • 4 lg nuca de cocos
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • pt crema
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • suc si coaja de la o portocala
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocala si nuca de cocos:

Intr-un castron, cernem faina, adaugam praful de copt, zaharul pudra si nuca de cocos. Batem cele doua oua, le turnam peste compozitia uscata si amestecam. Adaugam uleiul si la sfarsit turnam sucul de portocale. Amestecam bine cu un tel. Lasam apoi compozitia sa se odihneasca un pic. Daca iese prea vartoasa, mai puneti un pic de suc de portocale.


Pornim cuptorul la foc mediu.


Pregatim o tava de copt pentru briose. Turnam compozitia in cele douasprezece forme si punem in cuptor, la copt, cam 30 minute.


Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot.


Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Spalam portocala bine, o stergem cu un servet si radem coaja, apoi stoarcem sucul. Atentie sa nu se strecoare vreun sambure.


Desfacem cutia de mascarpone, punem branza intr-un castron, adaugam ciocolata topita,coaja si sucul de portocala. Mixam bine, bine compozitia.


Dupa ce s-au racit briosele, le decupam cate un capacel, fie cu o lingurita, fie cu un accesoriu ca cel din poza.


Crema o turnam intr-un poche sau intr-o punga si umplem locasurile din briose. Apoi ornam deasupra cu crema, si presaram cativa fulgi de ciocolata neagra.


Dam la rece pentru o ora, apoi putem servi.


Sunt delicioase.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

gabrielagabi 1

05.02.2014, 20:28

ce bun !

Pushaa 1

06.02.2014, 20:40

ce frumoase sunt!!!

kytz 1

02.05.2017, 09:55

Arată grozav!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie